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Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12001/23752

 
Title :黒麹菌を用いた固体発酵によるサトウキビエキスの開発
Title alternative :Development of sugar cane extract by solid-state fermentation method using Aspergillus luchuensis.
Authors :広瀬, 直人
照屋, 亮
三枝, 隆裕
和田, 浩二
Authors alternative :Hirose, Naoto
Teruya, Ryo
Mitsue, Takahiro
Wada, Koji
Authors affiliation :沖縄県農業研究センター
沖縄工業高等専門学校
琉球大学農学部
Issue Date :10-Feb-2017
Publisher :沖縄農業研究会
Type Local :雑誌掲載論文
Type (NII) :Journal Article
ISSN :1344-1477
Abstract :サトウキビ粉砕物に黒麹菌を接種して固体発酵を行った後に搾汁し,サトウキビエキスを得た.サトウキビエキスはアンジオテンシンⅠ変換酵素阻害活性及び抗変異原性を有していた.黒麹菌によるさとうきび粉砕物の固体発酵は,泡盛蒸留廃棄物を添加することで促進された.
Sugar cane extract was developed by solidュstate fermenting crushed sugar cane with Aspergillus luchuensis, and squeezing after fermentation. The extract had angiotensin I converting enzyme inhibitory activity and antimutagenicity. The solid-state fermentation of the crushed sugarcane by Aspergillus luchuensis was promoted by adding Awamori distillation waste.
Rights :沖縄農業研究会
URI :http://hdl.handle.net/20.500.12001/23752
Citation :沖縄農業 Vol.48 no.1 p.27 -34
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